ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;

Τι αφορά η ερώτησή σου;
Αυτές οι ερωτήσεις επανέρχονται αρκετά συχνά. Είναι πολύ πιθανο παρακάτω να βρεις αυτό που ψάχνεις.

 • ΓΕΝΙΚΑ

  1. Γιατί τα συστατικά αναγράφονται στα αγγλικά;

   Η αναγραφή των συστατικών επιτρέπει σε όσους πάσχουν από αλλεργίες να βεβαιωθούν ότι το προϊόν δεν περιέχει κάποιο συστατικό για το οποίο γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να τους προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση προτού το αγοράσουν.

   Για να είναι αυτό δυνατό, χρησιμοποιούνται οι ίδιες ονομασίες για τα συστατικά παντού στην Ευρώπη. Η σχετική ονοματολογία έχει εκπονηθεί από μια διεθνή επιτροπή (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients), και όλοι οι κατασκευαστές καλλυντικών είναι υποχρεωμένοι να την τηρούν. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά κάποιο συγκεκριμένο συστατικό, επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας. Θα χαρούμε να σας δώσουμε επιπλέον πληροφορίες

  2. Πως ελέγχεται η συμβατότητα των προϊόντων NIVEA MEN με την επιδερμίδα;

   Τα προϊόντα μας ελέγχονται δερματολογικά προτού διατεθούν στην αγορά. Οι δερματολογικοί έλεγχοι διεξάγονται στα ερευνητικά μας εργαστήρια και από ανεξάρτητους ερευνητικούς φορείς. Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί 100% το ενδεχόμενο κάποιας αλλεργικής αντίδρασης λόγω υπερευαισθησίας ενός μεμονωμένου ατόμου σε κάποιο από τα συστατικά. 

  3. Προϊόντα χωρίς οινόπνευμα: Πως μπορεί ένα προϊόν να χαρακτηρίζεται χωρίς οινόπνευμα όταν περιέχει, π.χ. κετυλική αλκοόλη;

   Στη χημεία υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ουσιών που ανήκουν στην ευρεία κατηγορία των αλκοολών. Η φυσική τους κατάσταση ποικίλλει από υγρή έως στερεή, και οι ιδιότητές τους επίσης διαφέρουν. Όταν ένα προϊόν φέρει την ένδειξη «χωρίς οινόπνευμα», αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχει η αιθυλική αλκοόλη, δηλαδή το οινόπνευμα που υπάρχει και στα αλκοολούχα ποτά.

   Στα καλλυντικά προϊόντα η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται για τη δροσιστική και αναζωογονητική της δράση. Στον πλήρη κατάλογο των συστατικών που υπάρχει στη συσκευασία του προϊόντος η αιθυλική αλκοόλη αναφέρεται ως «alcohol» ή «alcohol, denat.».  Οι αλειφατικές αλκοόλες (π.χ. cetearyl alcohol ή lanolin alcohol) έχουν στερεή μορφή. Χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, ως γαλακτωματοποιητές που θρέφουν το δέρμα και ταυτόχρονα προσδίδουν στο προϊόν την επιθυμητή υφή.

  4. Πόσο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε νερό μιας κρέμας/λοσιόν;

   Η περιεκτικότητα σε νερό όλων των γαλακτωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά (ανεξαρτήτως παραγωγού) κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90 %. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ενυδατική δράση των προϊόντων προστατεύει τα ευαίσθητα δέρματα.

   Η περιεκτικότητα σε νερό της NIVEA Creme είναι περίπου 70 %. Πρόκειται για γαλάκτωμα νερού σε έλαιο. Η NIVEA Creme είναι εξαιρετικά δημοφιλής εδώ και πολλές δεκαετίες χάρη στην εξαιρετική της συμβατότητα με το δέρμα και τη θρέψη που του παρέχει.

 • ΞΥΡΙΣΜΑ

  1. Τι είναι καλύτερο στο ξύρισμα; Ξυραφάκι ή ξυριστική μηχανή;

   Εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματός σου και τι έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς (π.χ. το ξύρισμα με ξυριστική μηχανή συνιστάται σε όσους πάσχουν από χρόνια ακμή). Το πλεονέκτημα του ξυρίσματος με ξυραφάκι είναι το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ η ξυριστική μηχανή προτιμάται για την ταχύτητα και την ευκολία της. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να επιταχύνεις την ανάπλαση του δέρματός σου με το κατάλληλο προϊόν για μετά το ξύρισμα: π.χ. aftershave με ενυδατικά στοιχεία και βιταμίνες.

   Αν προτιμάς έναν συνδυασμό νερού και ξυριστικής μηχανής, χρησιμοποιήσε το σύστημα ξυρίσματος και ενυδάτωσης Philips: μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που αξιοποιεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η NIVEA MEN.

  2. Τι να κάνω αν κοπώ στο ξύρισμα;

   Το κρύο νερό συχνά δρα αιμοστατικά στα μικρά κοψίματα. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα προϊόν με αντιβακτηριδιακή και στυπτική δράση για μεγαλύτερη αιμορραγία (στα φαρμακεία).

  3. Γιατί η επιδερμίδα μου είναι πάντα ερεθισμένη και έχει κοκκινίλες μετά το ξύρισμα;

   Υπάρχουν διάφορα πιθανά αίτια:
   Ξυρίζεσε κόντρα;
   Πιέζεις υπερβολικά τη λεπίδα στο δέρμα;
   Μήπως χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για μετά το ξύρισμα με έντονο άρωμα και οινόπνευμα;
   Μήπως σκουπίζεσε τρίβοντας δυνατά το δέρμα σου με την πετσέτα;
   Ή μήπως χρησιμοποιείς ηλεκτρική ξυριστική μηχανή και ερεθίζεις το δέρμα σου;

   Μπορεί να συμβεί ακόμη και με χαμηλή ένταση. Αν το πρόβλημα επιμένει, ζήτα τη συμβουλή ενός δερματολόγου.

  4. Συχνά οι τρίχες του προσώπου παγιδεύονται κάτω από την επιδερμίδα. Πώς μπορώ να το αποφύγω;

   Συχνά οι τρίχες μεγαλώνουν μέσα απο την επιδερμίδα λόγω λάθους τεχνικής στο ξύρισμα.

   Ο υπ’ αριθμόν 1 κανόνας για το ξύρισμα με ξυράφι: ποτέ μην ξυρίζεσαι κόντρα! Αν ξυρίζεσαι προς διάφορες φορές, οι νέες τρίχες αναδύονται πιο γρήγορα και το δέρμα υφίσταται υπερβολική καταπόνηση χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και φλεγμονές. Αν η κεράτινη στιβάδα του δέρματός σου αναπλάθεται υπερβολικά γρήγορα οι τρίχες παγιδεύονται κάτω από αυτή καθώς μεγαλώνουν.

   Συμβουλή: Η τακτική απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της κεράτινης στιβάδας. Αν το δέρμα σου είναι υπερβολικά ευαίσθητο, μπορεί το κόντρα ξύρισμα να επηρεάσει τους θύλακες των τριχών με αποτέλεσμα οι τρίχες να αρχίσουν να βγαίνουν προς τα μέσα και να παγιδεύονται κάτω από το δέρμα. Μπορείς να αφαιρέσεις τις παγιδευμένες τρίχες με τσιμπιδάκι για τα φρύδια (με προσοχή!). Μην πειράξετε τις παγιδευμένες τρίχες αν το δέρμα γύρω από αυτές είναι κόκκινο. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο.

  5. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ τζελ, αφρού και κρέμας ξυρίσματος;

   Η επιλογή ενός προϊόντος για το ξύρισμα είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.

   Το πλεονέκτημα του αφρού είναι ότι μπορεί να απλωθεί στο πρόσωπο απευθείας.

   Το gel αντίθετα πρέπει να ψεκαστεί στο χέρι χωρίς να χρειάζεται να ανακινήσετε πρώτα το δοχείο. Μετά πρέπει να τρίψεις κυκλικά τα δάχτυλά σου για να σχηματιστεί αφρός. Έτσι εξασφαλίζεις μια σεβαστή ποσότητα αφρού από μικρή ποσότητα gel.

   Το ξύρισμα με την κρέμα είναι η κλασική μέθοδος, αλλά πρέπει να έχεις και την ειδική βούρτσα. Ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις την κρέμα, θα σχηματιστεί ένας κρεμώδης αφρός.

 • AFTER SHAVE

  1. Η Nivea Men διαθέτει After Shaves χωρίς οινόπνευμα;

   Ναι! Υπάρχει η σειρά «Sensitive» της NIVEA MEN, ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα (λευκή συσκευασία).

  2. Μπορώ να παραλείψω το After Shave;

   Αν το κρίνεις απαραίτητο ναι – να έχεις όμως υπόψη ότι το aftershave είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσεις το ξύρισμά σου. Το καθημερινό ξύρισμα καταπονεί την επιδερμίδα του προσώπου και με το κατάλληλο After Shave αυτή η καταπόνηση μειώνεται.

   Τα ειδικά After Shave της NIVEA MEN αποκαθιστούν τη υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας και σου χαρίζουν απαλότερο δέρμα μετά το ξύρισμα. Οι βιταμίνες και οι προβιταμίνες που περιέχουν προστατεύουν το δέρμα και προάγουν τη φυσική αναγέννησή του.

  3. Η επιδερμίδα μου είναι πολύ ευαίσθητη- το After Shave μετά το ξύρισμα μου προκαλεί τσούξιμο. Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο;

   Ναι. Το τσούξιμο που νιώθεις οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην υψηλή περιεκτικότητα ορισμένων προϊόντων σε αλκοόλ και άρωμα. Δοκιμάσε ένα προϊόν χωρίς άρωμα και οινόπνευμα – θα είναι πιο απαλό για το δέρμα σου.

  4. Χρησιμοποιώ After Shave. Πρέπει να τσούζει το δέρμα μου για να ξέρω οτι έχει αποτέλεσμα;

   Φυσικά όχι. Το τσούξιμο που νιώθεις οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα πολλών After Shave σε αλκοόλ. Ο βασικός ρόλος του After Shave είναι η περιποίηση του δέρματος μετά την καταπόνηση του ξυρίσματος, ένα προϊόν με λιγότερο ή και καθόλου οινόπνευμα είναι εξίσου χρήσιμο. Τα προϊόντα αυτά δεν προκαλούν τσούξιμο και διασφαλίζουν άριστη φροντίδα για το δέρμα.

 • ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

  1. Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ κρέμα προσώπου ειδική για άνδρες;

   Η φροντίδα που χρειάζεται το ανδρικό δέρμα διαφέρει από τη φροντίδα που χρειάζεται το δέρμα των γυναικών για διάφορους λόγους: η ανδρική επιδερμίδα έχει 30% μεγαλύτερο πάχος και διαθέτει πολύ πιο πυκνό λιπώδη ιστό (υποδόριος ιστός). Έχει επίσης αυξημένη ικανότητα δέσμευσης της υγρασίας και έτσι έχει συχνά πιο σφιχτή και ομοιόμορφη όψη από το δέρμα των γυναικών. Δεν ξηραίνεται εξίσου εύκολα ούτε είναι εξίσου επιρρεπής στις ρυτίδες.

   Η ανδρική επιδερμίδα χαρακτηρίζεται ωστόσο από μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος και έτσι οι νεαροί άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σπυράκια και άλλες ατέλειες. Το σύστημα περιποίησης 4 βημάτων που προτείνει η ερευνητική ομάδα NIVEA MEN (καθαρισμός, ξύρισμα, After Shave και προϊόντα περιποίησης) είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαιτερότητες του ανδρικού δέρματος.

  2. Τι είναι το Q10;

   Το Q10 είναι ένα φυσικό συνένζυμο του δέρματος που παρέχει στα κύτταρα την ενέργεια που χρειάζονται. Οι γρήγοροι ρυθμοί, το άγχος και η ρύπανση του περιβάλλοντος αυξάνουν τις ανάγκες του δέρματος για Q10. Η NIVEA MEN Energy Cream Q10 τροφοδοτεί το δέρμα με αυτό το πολύτιμο συνένζυμο, επιτρέποντάς του να αναπλασθεί εκ των έσω.

  3. Πρέπει να χρησιμοποιώ διαφορετικά προϊόντα περιποίησης προσώπου τον χειμώνα/ σε χαμηλές θερμοκρασίες απ'ότι το καλοκαίρι;

   Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η θέρμανση ξηραίνουν πολύ περισσότερο την επιδερμίδα. Καθώς οι ανάγκες της επιδερμίδας για υγρασία είναι αυξημένες, συνιστάται η χρήση πιο πλούσιων κρεμών που όχι μόνο θα ενυδατώσουν το δέρμα αλλά επίσης θα του επιτρέψουν να διατηρήσει την υγρασία του για περισσότερο χρόνο.  Τον χειμώνα, επίσης, το αντηλιακό  μπορεί να είναι χαμηλότερου βαθμού προστασίας. Συνιστάται τέλος η χρήση μιας θρεπτικής κρέμας νυκτός.

  4. Που οφείλονται οι μάυροι κύκλοι και το πρήξιμοκάτω από τα μάτια; Πως μπορεί να βοηθήσει μια κρέμα ματιών;

   Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο συχνά οφείλονται στην έλλειψη ύπνου και στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Η μικροκυκλοφορία στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ περιορισμένη και αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία του συστήματος απομάκρυνσης τοξινών και προϊόντων του μεταβολισμού. Η έλλειψη ύπνου και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο σύστημα αυτό, οι οποίες να εκδηλωθούν ως πρήξιμο. Προκειμένου να απομακρύνουν τις ουσίες που δεν αποδομούνται, τα αγγεία διαστέλλονται. Καθώς λοιπόν το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό (περίπου 0,5 mm έναντι 2 mm σε άλλα σημεία) τα αγγεία φαίνονται εντονότερα προκαλώντας το φαινόμενο των μαύρων κύκλων.

   Το απαλό μασάζ με μια δροσιστική κρέμα μπορεί να μειώσει ορατά τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.

 • WEBSITE

  1. Γιατί δεν μπορώ να βρω αντηλιακά ή κρέμες σώματος στον διαδυκτιακό τόπο;

   Ο δικτυακός τόπος NIVEAMEN.com παρέχει πληροφορίες σχετικά με όλες τις σειρές προϊόντων της εταιρείας – ορισμένα από αυτά ενδέχεται να μην κυκλοφορούν σε κάποια αγορά.Μπορείς να επισκεφθείς τον δικτυακό τόπο της χώρας σου για να δείς ποια προϊόντα διατίθενται στη συγκεκριμένη αγορά.

  2. Γιατί δεν μπορώ να δω ολο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου; Γιατί εμφανίζεται διαρκώς ένα μήνυμα για την εγκατάσταση του Flash plug-in;

   Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δικτυακούς τόπους, στις ιστοσελίδες της NIVEAMEN υπάρχει περιεχόμενο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Macromedia Flash. Αν δεν έχεις εγκατεστημένη στον υπολογιστή σουκάποια πρόσφατη έκδοση του Flash plug-in, μπορείς να την κατεβάσετε δωρεάν από τη διεύθυνση www.adobe.com.

  3. Δεν εμφανίζεται σωστά το κείμενο της οθόνης. Είναι είτε παραμορφωμένο είτε εμφανίζεται σε λάθος θέση.

   Προβλήματα με την εμφάνιση του κειμένου προκύπτουν συνήθως λόγω των ρυθμίσεων του browser που χρησιμοποιείς (π.χ. ίσως να έχεις ζητήσει μεγάλο μέγεθος κειμένου) ή λόγω του ίδιου του browser αν ο δικτυακός τόπος δεν έχει σχεδιαστεί για τον συγκεκριμένο browser. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστώνται: Internet Explorer 9.0 ή νεότερο, Mozilla Firefox 12 ή νεότερο, Safari 6 ή νεότερο, ή Chrome 19 ή νεότερο.

  4. Χρησιμοποιεί cookies το site ΝIVEA MEN;

   Ο δικτυακός τόπος NIVEA MEN χρησιμοποιεί cookies για να διευκολύνεται η πλοήγηση και να μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύουν τις προσωπικές τους ρυθμίσεις ή προτιμήσεις. Τα αποθηκευμένα cookies λήγουν έξι μήνες μετά την τελευταία επίσκεψη στον δικτυακό τόπο NIVEA MEN. Μπορείτε να περιορίσεις την αποθήκευση cookies στον υπολογιστή σου αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις του browser (βλ. σχετικές οδηγίες).